Terk Edilme Korkusu

(Bu yazıyı sizden gelen istek üzerine oluşturdum, eğer ciddi bir terk edilme veya kaybetme korkunuz varsa bir terapiste başvurmanızı tavsiye ederim)

Terk edilme korkusu (fear of abandonment) genelde ikizi olan ilişki içinde kendi kişiliğini kaybetme (fear of engulfment) ile beraber anılır.

Genelde terk edilme korkusu olan kişiler birtakım kompulsif davranışları da ilişkiye beraberinde getirdiklerinden, ilişkiye yaptıkları sabote edici hareketler ile karşı tarafın ondan uzaklaşmasına ve sonun da korktuklarının başına gelmesine neden olurlar. (bunu ilahi feminen ve maskülende de görüyoruz)

Bu tip davranışlar bilinçaltında yatan veya çocukluk döneminde öğrenilmiş korkular ve yaşanan travmalar ile doğrudan ilişkilidir ve kendini ikili ilişkilere girince gösterir ve daha öncesinde belli etmeyebilir. İlişki ne kadar derinse terk edilme korkusu da o kadar çok olabilir.

Bu travmalar bebekken veya çocukluğun ilk 3 yılında anneden veya babadan ayrılma, boşanma veya bir şekilde herhangi bir nedenden dolayı ayrı kalma olarak kendini gösterebilir. Sağlık problemleri nedeni ile ayrılık veya askeri görev nedeniyle ayrılık da buna dahildir. Burada çocuk ayrı geçirilen zamanda ilişkinin zarar görmeyeceğini öğrenemez ve bunu farklı kodlar.

Mitolojik hikayeler, dünya tarihi ve ilahi feminenin süptil alt bilinci bu yaşanmışlıklarla doludur. Çünkü terk eden ve gelmeyen sevgili veya eş; bazen bilinçli değil, koşullar nedeni ile de olabiliyordu. Savaşa giden dönmeyen eşler, sefere çıkan gelmeyen kaptanlar veya diğer bir korku olan kaybetme korkusunu tetikleyen sevdiğiniz kişinin ölümü eskiden yaygındı.

Eğer geçmişte sevdiğiniz birini trajik bir olayla kaybettiyseniz bu korkuyu geliştirmeniz de doğaldır. Hatta sıradan olan ani okul değişikliği veya ev değişikliği bile buna sebep olabilir. Çünkü hali hazırdaki arkadaşlarınızı bu durumda kaybedebilirsiniz ve yerine yenileri gelir. Bu değişime hazır değilseniz bu da sıkıntı yaratabilir.

Ne yaparsınız bu korkunuz varsa…Kısaca bir göz atalım…..

  • Size karşı yeterince ilgi duymayan, evli veya bir ilişki içinde olan kişilere çekilirsiniz
  • İlişki ne kadar sağlıksız olursa olsun o ilişki içerisinde ne pahasına olursa olsun kalırsınız.
  • Aslında normalde yapmayacağınız istenmeyen cinsel ilişkiler kurarsınız.
  • Uzun zaman ilişki içerisinde kalamaz, bazen sık sık partner değiştirir veya partnerinize sağdık kalamazsınız.
  • İnsanlara zor güvenirsiniz ve eğer eskaza güvendiyseniz, güveniniz çabuk kırılır.
  • Ayrılık zamanı anksiyete ve endişe oluşur.
  • Genelde kendinizi suçlayan, özgüvensiz, sevilmeye değer olmadığınızı düşünen bir tavır sergilersiniz.
  • Duygusal yakınlık kuramazsınız.
  • Bazen de kıskançlık duyguları sizi alır götürür ve normalde sergilemeyeceğiniz davranışlar gösterirsiniz.

Daha liste uzun ama danışanlarımdan aldığım deneyimlerim doğrultusunda en sık karşılaşılanları buraya yazmak istedim.

Genelde bir ilişki seyriniz şu şekilde oluyorsa yüksek ihtimal sizde terk edilme korkusu vardır….

  • Bu kişi ile karşılaşmış ve duygusal olarak bir yatırım yapmadan hayatınızı yaşarken bu kişi ile vakit geçirirsiniz.
  • Söz konusu kişiye bağlanmaya “karar” verirsiniz ve paylaşımlarınız artırırsınız ve kendinizi güvende hissedersiniz.
  • Bu kişi ile gerçek bir ilişki kurarsınız ve hayatın getirdiği gerçekler ile yüzleşirsiniz. İşte tam bu anda bu korku devreye girer ve karşınızdaki kişi sizden uzaklaşıyor sanırsınız. (oysa sebep farklıdır)
  • Bu aşamada karşınızdakine çok fazla yapışabilir ve gerçek korkularınızı konuşmaktan ve ona açılmaktan kaçınırsınız.
  • Bu durumda mesajlarınıza cevap alamamaya başlarsınız.
  • Bunu “o beni artık sevmiyor” diye kodlar ve şu iki yoldan birini seçersiniz; ya inanılmaz derecede partnerinizin üzerine gider ve onun sizi sevdiğini kendinize ispatlamaya veya ispatlatmaya çalışırsınız, yada tam tersi o kişi sizi terk etmeden siz onu terk edersiniz. Bir başka seçenek ise kendinizi “mükemmel sevgili” ye dönüştürür ve diğer kişinin sizi terk etmesini bu şekilde engellemeye çalışırsınız. Bunların hiçbiri otantik değildir. (tekrar bakın ikiz alevler ve otantik olma yazısı)
  • Unutmayın tek bir hareket ve yanlış sizin duygularınız üzerinde aşırı bir etki yapıyorsa burada yanlış giden bir şey vardır.

Karşı taraftaki bu kişi sizin değişik davranmanızın nedenini anlayamaz, tabiki aynı sorun onda da yoksa. Sizin kişilik özelliklerinizi ve kendine güveninizi beğenen partneriniz neden bir anda bu kadar çok yapışmış olmanızı veya talepkar olmanızı anlamlandıramaz veya bu taktikler işlemediğinde (size göre) tamamen geri çekildiğinizi.

Oysa ilişkilerde orta yol önemlidir. Bir şeyin eksiği yada fazlası ilişkiye dengesizlik getirebilir. Çok fazla duygunuz varsa, karşınıdaki sizin duygularınıza yetişemeyebilir. Bunun için ona zaman vermelisiniz. Belki ilahi maskülenin terk edilme korkusu vardır ve size bundan dolayı yaklaşamıyordur bile.

Tüm bunları söyledikten sonra böyle bir dinamik yaşadınız diye bu ilişkinin ikiz alev ruh bağını taşıdığını düşünmeniz doğru olmaz, ikiz alev ruh bağı bundan kat ve kat fazla bir yüksek enerji taşır. 3D ilişkileri ile de ilgisi yoktur.

Gene de twin flame komitesinin bir üyesi olmak size iyi gelecektir. Böylelikle çevrenizi benzer düşünen kişilerle donatır ve bir de misyon edinirseniz bunun için çalışmaya da başlayabilirsiniz. Blogu takip etmeye bekliyorum. Bir de müzik dinlemeye https://www.youtube.com/watch?v=F9we8i2Lj5w

Reklam

“Terk Edilme Korkusu” için 2 yorum

  1. Bu yazı benim o soruma cevap olarak mı acaba? Bir yazı yazacağım demiştiniz.. Yani ikiz alev bağı olmadığı anlamına mi geliyor benim yaşadıklarımin? Kusura bakmayın öyle bir çıkarım yaptım, o cevabınızın uzerine bu yazi olunca..

    Beğen

Yorumlar kapalı.

%d blogcu bunu beğendi: