Sevginin Önemi

Bu dönemde herhalde sevgi hakkında düşünmeyeniniz yoktur. Sevdiklerimizden uzak olmak bizi, ister istemez bu konu hakkında daha derin bir perspektife doğru itmektedir. Nasıl olduğunu anlamadan kendimizi onları özlerken bulabiliriz.

Gerçek sevgi kanımca, karşınızdaki kişiye olduğu gibi olma ve görünme şansı veren, kabullenişi yüksek, yaptırımları az bir sevgidir. Gerçek sevgi özgürdür, hatta bazen karşınızdaki kişinin davranışlarından ve size karşı olan hislerinden bile özgürdür.

Sevmek yanlış olamaz

Siz de davranışlarınızı eleştirirken veya farkındalığınızı artırma amaçlı kendinize ışık tutarken sormanız gereken sorulardan ilki… “bunun içinde sevgi var mı?” olmalıdır. Eğer içinde sevgi olmayan, korku, veya arzu odaklı davranışlar sergiliyorsanız burada niyetinizi tekrar gözden geçirmekte fayda vardır.

Sevgiden gelen sözler genelde doğaldır. Ego’dan gelen sözler ise sanki bir kitap sayfasından fırlamış gibidir. Sevgi yolunda atılan adımlar küçük ama anlamlı adımlardır. Yaklaşırken içinizi derin bir huzur kaplar. Endişe ve korku çok da sevgiye ait değildir. Daha ziyade terk edilme korkusu, yalnız kalma korkusu, reddedilme korkusuna işarettir.

Sevgiden gelen her şey karşınızdakine hizmet eder. Genelde tersi ise aşağı çeker. Buna siz kendi hayatınızdan da örnekler verebilirsiniz. Geçmiş bu anlamda sizin bir aynanız olabilir.

İkiz alevinizle karmaşadan ve korkudan uzak, huzur dolu bir yıl geçirmenizi diliyorum. Aklınızın bir köşesinde bulunsun, bir davranış sergileyecekken, bunun içindeki sevgi nerede, diye hep kendinize sorun.

Görüşmek Dileğiyle

 

One thought on “Sevginin Önemi”

Yorumlar kapalı.