Sahte İkiz / False Twin

img_20160726_125214Sahte ikiz yani false twin kavramı ile ilgili şimdiye kadar birşey yazmamamın bir nedeni var. Genelde size emin olmadan ve kendim de yaşamadan birşey aktarmıyorum, bu benim birinci kuralım. Bundan dolayı sahte ikiz gerçekten var mı yok mu, hangi amaca hizmet etmektedir bunu iyice kavramak istedim. Sahte ikizle ilgili bir sürü yabancı kaynak bulabilirsiniz, hatta belki ikizlerle ilgili yazılandan daha çok çünkü daha sık görülen ve insanı yaralayan bir durum. İlk önce sahte ikiz kavramını genel bir bakış açısı ile değerlendirelim, daha sonra da sahte ikizinizi tanımlamak için size birkaç yöntem önereceğim.

Sahteikiz/Falsetwin kavramı İkizalev/Twinflame olgusunun hayatımıza girmesi ile birlikte oluşmuş bir terimdir. Bazı görüşlere göre sahteikiz diye birşey yoktur, bazı görüşler ise bu kavramın varlığını desteklemekte ve birebir tanımlarını yapmaktadır. Kanımca sahte ikizalev sizi gerçek ikizalevinize hazırlayan, karmik unsurlar içeren ve de kurtulması zor bir bağdır. Bir başka açıdan baktığımda ise gerçek ikizinize çok benzeyen fakat onun tam tersi olan biri gözümde canlanıyor. Bu arada fiziksel olarak ve karakter olarak sahte ikiz, gerçek ikizinize çok benzer ve size de benzer dolayısıyla bunu unutmamanızı öneririm. Katalist twin, Pretwin ve Near twin gibi kavramları da bu yazımın dışında bırakıyorum.

Her insanın karalık ve aydınlık tarafları vardır. Fakat bazen biz bu karanlık tarafları görmek istemeyiz. “Gölge” tarafımız diye adlandıracağım bu kısmı. Gölge tarafımızı görmek istememizin nedeni toplumda iyi insanların kabul görmesi ve sevilmesi, gölge tarafımızın ise bize kötü bir insan olduğumuzu düşündürtmesidir. En basit hali ile bu şekilde tanımladım. Kimse kendinin kötü taraflarını bizzat kendi görmek yada açığa çıkarmak veya başkalarının görmesini istemez. Örneğin; müslüman, hiristiyan, yahudi veya ataist kişilere öldükten sonra nereye gideceklerini sorun, ataistler de dahil olmak üzere yüzde doksanı size “cennet”e diye cevap vereceklerdir. Bu da yukarıdaki teoriyi destekleyen bir deneydir.

Bu aydınlık ve gölge tarafımız, dualite kavramının tam da ilgi alanına girer. Nasıl bedenimiz ölüyor fakat ruhumuz ölmüyor ise bunun gibi dualite kavramının içine tam olarak sığan bir tartışma konusudur bu, siyah-beyaz, gölge-aydınlık tarafımız. Kimilerine göre aydınlık benliğe vurunca, bu yansımadan dolayı bir de gölgesi oluşur. Bunu güneşte, açık havada ayakta dururken kaldırıma düşen ve bizi izleyen gölgemiz gibi düşünebiliriz. Kimilerine göre burada bir dualite yoktur. Bir etki ve sonucu vardır. Bunlar tek bir kavramdır, yanlızca iç içe geçtiği için biz onu çift olarak algılarız. İtiraf etmek isterim ki ben de non-dualist yaklaşımların tam bir takipcisi ve sempatizanıyım. Bana göre de hepsi birdir.

Bütün bunları neden anlattım basitçe sahteikiz kavramını tanımlamak için tabiki. Eğer ikiziniz olduğunu düşündüğünüz bu kişi, gölge tarafınızı size göstermek için aydınlatıyor, sizin farkındalığınıza gelen bu alan iyileşmeye açılıyor ve bu iyileşme sizi yukarı doğru itiyorsa ikizruhunuz, (ikiz ruhlar arası ters çekim konusu içine girer) eğer ikiziniz, gölge tarafınızı daha da çok karartıyorsa, ve burası büyüdüğü için derin bir acı içerisindeyseniz ve gölge tarafınızın fazlalaşması, aydınlığınız ile dengelenmiyor ve sizi aşağı doğru çekiyorsa sahteikiz ilişkisi içerisindesiniz demektir. Bunun nedeni sahte ikiziniz ile vibrasyonunuz uyuşmamasıdır ve de bu çözülebilecek bir konu değildir.

Bazı sahteikizler sizi ikizalevinize hazırlayabilirler bu da konunun diğer bir tarafıdır, anlıyacağınız diğer tarafından kastım, sahteikiz kavramının tam anlamıyla “aydınlık” tarafıdır. İkizalevinize erişene kadar her ilişkiniz sizi ona hazırlar, tüm ruh ilişkileriniz, karmik ilişkileriniz, ilahi eşlikçiler…buna sahteikiz de dahildir. Tekrar belirtmekte fayda var ki tanrı hata yapmaz.

Şimdi biraz daha bu kavramın içine girmek gerektiğini düşünüyorum, bundan dolayı başlıca belirtileri yazmak istedim. Hemen şunu söylemekte fayda var sahteikiniz bu davranışları sergiler ama her bu davranışı sergileyen veya birkaçını sergileyen kişi sahteikiziniz değildir. Bu konuda mantık hatası yapmamak yerinde olur.

  • Sahte ikizinizin narsizm, borderline, histrionik veya buna benzer klinik düzeyde kişilik bozukluğu varsa
  • Bağımlılıkları varsa; mesela alkolizm ve uyuşturucu bağımlılığı
  • Sizi olduğunuzdan daha değersiz ve aşağıda göstermek için bir takım akıl ve psikolojik oyunlar içerisine girmiş ise ve siz bunun farkında olduğunuz halde kendinizi kurtaramıyorsanız. Onunla bir güç savaşı içerisinde iseniz ve egonuz da bunu tetikliyorsa.
  • Hayatında sizden başka kadınlar/erkekler de varsa ve bu onun için normal bir durumsa
  • Size fiziksel, duygusal ve ruhsal şiddet uyguluyor, bununla ilgili en ufak bir rahatsızlık duymuyor ve bu davranışlarını onaylamadığınızı açıkça belitmenize rağmen tekrarlıyorsa.
  • Onun hayatındaki kötü giden herşeyin sorumlusu siz iseniz. O çok mükemmel olduğu için sorunun onda olması mümkün mü? Bu tarz bir bakış açısı varsa çok çok dikkatli olmanızı öneririm.
  • Randevularına bilerek ve isteyerek geç geliyorsa, özel günlerinizde örneğin doğumgünü, size bilerek ve isteyerek kötü davranıyorsa, sizin için önemli günlerde, mesela emek verdiğiniz bir projenin açılışı diyelim, olay çıkarıyorsa.
  • Sizi hiç söylemediğiniz sözlerle ilgili yargısız infaz yapıp üzerine kayıtsız suçluyorsa.
  • Kendinizi genel olarak köşeye sıkışmış, kapana kısılmış hissediyorsanız. Onun etrafındayken ince buz üzerinde yürüyormuş gibi bir hisse kapılıyorsanız.
  • Sizi sürekli kendi problemleri ile mesgul ediyor, sürekli mesaj atıyor ve sadece kendi problemlerini anlatıyor ve sizin o an nasıl bir ruh hali ve koşul içinde olduğunuzu umursamıyorsa. Sizin ona ihtiyacınız olduğunda da ortadan yok oluyorsa…
  • Onunla görüştükten veya cinsel birleşme yaşadıktan sonra enerjiniz düşüyor ve toparlanmanız uzun zaman alıyorsa (aynı frekansta olmayınca sık yaşanan bir durumdur ve bu çok önemli ve basit ölçülebilir bir donedir, buradan başmanızı öneririm.)
  • Ve son olarak sizi ve ilişkinizi sürekli kontrol ve domine etmek istiyorsa.

İkiziniz bu özellikleri gösteriyorsa burada sahteikizden bahsedilir. Genel olarak vakalara bakıldığında sahte ikizinizin, ikizalev bağı (ilk karşılaşma veya kontak) kurulmadan hemen önce veya hemen sonra devreye girdiği söylenir. Bazı teorilere göre de sahteikizle karşılaştıktan iki yıl sonra gerçek ikizinizle karşılaştığınız söyleniyor. Buna istisna durumlar da vardır. Benim kanımca insanın ruhani evrimi bitmiyor, siz özünüze ulaşana kadar, bunun da ötesinde ruhani hedefinize ulaşana kadar gittiğiniz tüm yol sizin bir parçanızdır. O yol asıl olan öğretidir, bana göre bu durumda tanımlar yersizdir. O yol boyunca kimle karşılaştıysanız size hizmet etmektedir. Bu yazıyı yazma amacım şudur, yolda bir yerde vardım sanıp da durmayın, zamanınızı boşuna harcamayın çünkü bu sizin ilerlemenizde en büyük engeldir. Daha mütevazi olun.

İkizalevler sevgi ve barış içinde, birbirlerini manüple ve kontrol etme gereği duymaksızın yaşarlar. Onlar kendi başlarına da tam bir bireydir. Bunu her davranışlarından ve her hallerinden anlayabilirsiniz. Eğer siz kendiniz bir twinflame iseniz ve aşkınızı bulmak için güçlü bir arzu hissediyorsanız, bu arzu size birçok sahte ikiz getirebilir, ta ki esas ikizalev, esas özünüzün eşi, esas varlığınızın bütünü ve tüm yaşamınızı, hayatınızı, evinizi, mesleğinizi ve aşkınızı, veya bunların tümünü paylaşmak istediğiniz kişi gelene dek. Bu paylaşım bir son ruh eşi ile de olabilir, bu da sizin seçiminizdir, ikizalev ilişkilerini aşan kişiler son bir ruh eşi ile de karşılaşabilir.

Gölgenizi aydınlatıp, tam bir ışık olmak için ikizalevinize de ihtiyacınız yoktur. Bunu kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için içinize dönüp ikizalevinizi orada bulmanız gerekir ve bunu gerçekleştirdikçe aydınlanır ve etrafınızı kendiniz aydınlatmaya başlarsınız. Tıpkı bir ışık gibi. Siz ışıktan ve aşktan yaratıldınız bunu hatırlayın lütfen.

Burcu

“Sahte İkiz / False Twin” için 4 yorum

  1. Reblogged this on ikizalev and commented:

    Bu eski yazımı zamanı geldiği için telrar sizlerle paylaşmak istedim. Sahte ikizinizin ikizalev ilişkinizi bozmasına izin vermeyin.

    Beğen

  2. peki twin flamemimiz olduğunu düşündğümüz kişi başta alkol/seks bağımlısı iken karmik ilişkisi içinde bu davranışları azaltmış ise sahte ikiz olma durumundan söz edebilir miyiz?

    Beğen

Yorumlar kapalı.